Vins de GALHAC

Lo domeni de brama’s aigas : Lo Castel de Brames

lo domeni de brama’s aigas : Lo Castel de Brames.

"Bramas Aigas" es un terràs vièlhas de Galhac, a la riba esquèrra de Tarn , a las limitas de la tresena laissa. Es un terràs de gravas, un peiradàs paure, mesclat de saula e de bocins d’argila. Los penjals son virats mai que mai del miegjorn al ponent e podon èsser plan regdes. S’acaban al marge d’un lac un pauc salvatge .

La terra es plan bona per balhar calor e finesa al vin. Los plants antics de Galhac s’i exprimisson bravament naturalament. Son 2/3 de roge e de 1/3 blanc. S’i tròba mai que mai la vidònha nobla de Galhac : Duras, Braucol, Syrah per lo roge, e lèn-de-lèl (luènh de l’uèlh), muscadèla, Sauvinhon per lo blanc .

Nos cal plan respectar aquela terra se volèm tirar lo melhor d’aqueles vitatges. Aquò es la volontat d’Alain Boullenger qu’a pas paur de daissar vegetar bravament d’èrbas naturalas dins las pèças de vinha, per salvar l’ecosistèma, far una culhida mejana e far pujar la qualitat. La vinificacion se fa a la cava de Rabastens. Aital, lo Castel de Bramas aprofiècha d’una tecnologia plan avancada e del melhor biais (saupre-fa).

Notre boutique en ligne